O NAS

Fundacja dla Kultury

jest organizacją działającą w obszarze szeroko pojętej kultury i sztuki.

Statutowymi celami Fundacji jest organizacja wydarzeń kulturalnych w Warszawie oraz na terenie całego kraju jak i działanie na rzecz rozwoju międzynarodowej współpracy artystycznej oraz wspieranie zmian społecznych poprzez naukę i edukację.

Na przestrzeni lat członkowie organizacji pomogli w rozwoju licznym społecznym inicjatywom oraz twórcom w upowszechnieniu ich działalności artystycznej i promotorskiej!

NASZA MISJA

Naszą misją jest popularyzacja i propagowanie kultury w szeroko pojętym kontekście poprzez aktywność w obszarach kinematografii, sztuki wizualnej, teatru, muzyki oraz rozrywki.

WIZJA

Poprzez nasze działania na płaszczyźnie artystycznej pragniemy uczynić kulturę i sztukę przystępną oraz powszechnie dostępną.

WARTOŚCI

Wartości, którymi kieruje się fundacja jest innowacyjność, doświadczenie, profesjonalizm, otwartość, szacunek oraz pasja!

CEL

Podnoszenie jakości życia ludzi, poprzez popularyzowanie i ułatwienie dostępu do kultury oraz wspieranie projektów społecznych!

Zespół Fundacji

Tworzy doświadczone grono fachowców , którzy na przestrzeni lat zorganizowali razem kilkaset wydarzeń kulturalnych i z sukcesem zrealizowali liczne projekty artystyczne oraz kulturalne. Od lat wspierają wszystkie możliwe działania twórcze w ich otoczeniu oraz stymulują rozwój szeroko pojętej kultury.